Om je vintage tas mooi te houden is het erg belangrijk dat je hem af en toe een goede onderhoudsbeurt geeft!
Een krasje hier en daar geeft een tas karakter maar voor de een kan het net een krasje te veel zijn.​
We geven jullie dan ook graag wat tips om optimaal van je leren vintage tas te kunnen blijven genieten!​

Aller eerst is het belangrijk om je tas goed in te spuiten met een speciale spuitbus hiervoor. Hierdoor bescherm je je tas tegen vuil. Let er wel op dat je de spuitbus op een goede afstand houdt, zo voorkom je vlekjes op je leer!

Afhankelijk van het soort leer is het handig om je tas af en toe in te vetten. Soms kan leer een beetje uitdrogen (vooral in de zomer) doordat je hem invet is de kans kleiner dat je leer gaat scheuren. Suède moet je uiteraard niet invetten. Voor het mooi houden van suède bestaan verschillende borstels.
Na het invetten kan je de tas met een droge doek schoonwrijven.

We zien vaak dat de hoekjes, aan de onderkant, van tassen tezijnertijd gaan slijten. Logisch want een tas zet je vaak op de grond. Voor het mooi maken van de hoekjes gebruiken wij vaak (goede) schoensmeer in dezelfde kleur van het leer. Een beetje oppoetsen en de hoekjes zien er weer als nieuw uit!

Per ongeluk wat penstrepen op je tas? Doe eens wat nagellakremover op een wattenstaafje en ga heel voorzichtig over de penstreep heen. Let op! Test eerst op een klein stukje hoe de nagellakremover reageert op je leer! (Voordat je straks een hele kale tas hebt) Baby billendoekjes schijnen ook goed te werken!

Zit er een lelijke waterkring  op het leer? Die kan verdwijnen door de tas helemaal nat te maken en rustig te laten drogen. Pas op met een föhn, die kan lelijke vlekken maken op je leer.

Tot slot wat handige tips

  • Laat je tassen nooit in de volle zon liggen, hierdoor kan het leer verkleuren
  • Laat je tas niet naast een verwarming liggen, hierdoor kan het leer uitdrogen en zelfs barsten
  • Als je een tas voor lange tijd niet gebruikt, stop hem dan in een stofzak 
  • Een slecht werkende rits loopt meestal een stuk beter met een beetje bijenwas of kaarsvet
© 2014 - 2021 Bag to the Future | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel